Дијалог младих о заштити животне средине до сада је реализован у 12 општина у Србији!

27.12.2022.

Више од 250 младих директно је учествовало у дијалогу о заштити животне средине и том приликом изнели су и своје предлоге за укључивање младих у заштиту животне средине, упућене, школама, локалним и националним институцијама, медијима, зеленим организацијама, вршњацима…

Препоносни смо на наши млади активисти који су осмишљавали и реализовали радионице са својим вршњацима у Пожаревцу, Новом Београду, Палилули, Звездари, Инђији, Крушевцу, Новом Саду, Крагујевцу, Раковици, Нишу, Бајиној Башти и Земуну! Али не само вршњацима, једна радионица одржана је чак и у вртићу, активисткиња ПДСа имала је инспирацију да материјал прилагоди раду са вртићким узрастом, малишани из вртића “Мали принц” у Земуну билу су веома знатижељни и вољни да искажу своје мишљење о заштити животне средине.

Тема очувања и планете земље и њених природних ресурса, одрживог развоја и активизма је универзална тема која има потенцијал да приближава појединце свих генерацијиа из различитих средина, другачијих могућности и да их повезује кроз заједничку акцију, креирајући зајединице и пријатељства.

Велику помоћ пружили су нам и наши сарадници из локалних организација Пријатеља деце: Пријатељи деце Звездаре, Пријатељи деце Крушевац, Пријатељи деце Крагујевац, Пријатељи деце Града Ниша, Пријатељи деце Општине Инђија, Пријатељи деце општине Пожаревац, Пријатељи деце Нови Београд, Пријатељи деце Земуна.

Наши млади активисти ће и у наредном периоду реализовати локалне дијалоге, а прикупљена мишљења младих обликоваће у препоруке младих за њихово укључивање у заштиту животне средине, уколико желите да допринесте развоју ових препорука, ПОПУНИТЕ УПИТНИК и изнесите своје препоруке.

🌻🌳Пројекат “ДИЈАЛОГОМ од ЕКО анксиозности до ЕКО акције” реализује се уз подршку Темпус фондације, а у оквиру Еразмус+ програма.

Comments are closed.