Мониторинг дечјих права и јавно заступање за социјално укључивање деце миграната који су у покрету без пратње старатеља/родитеља

Пријатељи деце Србије под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Швајцарске агенције за развој и сарадњу у 2016. години су спровели пројекат „И ја сам дете!“ – Мониторинг дечјих права и јавно заступање за социјално укључивање деце избеглица која су у покрету без пратње старатеља/родитеља”.

Пројекат је настао у жељи да допринесемо размени знања и искустава између невладиног сектора и јавних институција/органа за унапређење положаја деце избеглица, и да подигнемо ниво свести становништва отклањањем предрасуда према избеглицама кроз активности јавног заговарања путем кампање и извршимо мониторинг права деце избеглица у Србији. Наш пројекат посебно је водио рачуна о едукацији садашњих и будућих волонтере у раду са децом мигрантима.

Више о самом пројекту можете видети овде.

Током пројекта је написан и Мониторинг извештај о стању права деце избеглица без пратње у Србији, који можете погледати овде.

Comments are closed.