Конференција за родитеље: Деца у канџама медија

ДЕЦА У КАНЏАМА МЕДИЈА – Зашто и када телевизија, штампа, друштвене мреже .. нису сигурни за ваше дете и шта ви имате с тим?

 Неки медији данас немилосрдно експлоатишу децу у најтрагичнијим тренуцима, откривају им идентитет и угрожавају безбедност и развој;
– Kомерцијални програми их третирају као робу;
– Застрашују их и излажу потпуно непримереним садржајима;
– Наводе на ризична понашања глорификујући пороке, насиље и сексуализацију;
– Подстичу на нетрпељивост и говор мржње;
– Под плаштом хуманости излажу интимне породичне детаље најширој јавности и трајно их обележавају у средини у којој живе.


О последицама таквог медијског извештавања, наравно, од медија нећете чути ништа. Да ли то можете да промените?

Ми сматрамо да можете, зато Вас позивамо да нам се придружите на тросатној, бесплатној конференцији ,,Деца у канџама медија – зашто и када телевизија, штампа, друштвене мреже … нису сигурни за ваше дете и шта ви имате с тим?’’

Kонференција ће се одржати путем ЗООМ платформе, у суботу, 17. јула, од 11.00 до 14.00 часова.

Линк за пријаву

Током конференције ћемо путем практичних примера уочавати злоупотребу деце и дискутовати о начинима заштите ваше деце у медијском простору: шта значи кад дате ‘’родитељску сагласност’’, чиме је ваше дете изложено на друштвеним мрежама а чему га ви излажете, шта деци поручују шоу програми ‘’за децу’’ а шта ријалити програми, и да ли им је место на политичким скуповима…).

Предавачи:
Јелена Холцер – педагог, председница Школе за родитеље
Ива Ераковић – новинарка, извршна директорка Пријатеља деце Србије
Божидар Димић – педагог, омладински радник, сарадник Пријатеља деце Србије (чека се потврда)

Овај пројекат реализује се у оквиру програма „Активни грађани – боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју Србије“, који реализује БОШ уз подршку америчког народа путем Америчке агенције за међународни развој (USAID).

Comments are closed.