Мониторинг позиције и третирања детета у медијима

bty

bty

У једној од најважнијих недеља за сву децу – недељи почетка школске године (од 02. до 8. септембра), Пријатељи деце Србије ће урадити скрининг поштовања дечијих права у штампаним медијима, а на сајту http://decaimediji.com/ објављивати дневне извештаје.

Kратки извештаји ће обухватити све најважније теме које се тичу деце у дневним новинама (Данас, Блиц, Политика, Ало, Kурир, Информер, Дневни телеграф, и Вечерње новости), као и у недељницима (Нин, Време, Недељник, Нови магазин, Печат, Експрес и Илустрована политика). Извештаји ће пратити и информисати јавност о местима кршења дечијих права, и подстицати примере добре праксе извештавања о деци.

Жеља нам је да овим извештајима апелујемо на новинаре и уреднике да примерено и у складу са законским одредбама извештавају о деци, као и да подигнемо свест грађана о важности заштите детета и у медијима, те вас молимо да исте прослеђујете на своје контакте!

За више информација посетите сајт: http://decaimediji.com/

Израду извештаја подржао је амерички народ путем Америчке агенције за међународни развој (USAID), а у оквиру пројекта “Активни грађани – боље друштво заговарањем ка сарадњи и демократском развоју Србије“, који реализује БОШ. Садржај текстова искључиво је одговорност Пријатеља деце Србије и не представља нужно ставове USAID-а, Владе САД-а или БОШ-а.

Comments are closed.