Нисам роба, нисам мета

У оквиру Позива за пројекте за јавно заговарање и укључивање грађана који је расписан на пројекту „Активни грађани – боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју”, у наредних седам месеци биће подржан пројекат „Нисам роба, нисам мета“ – Заштитимо децу у медијима.

Пројекат ће на националном нивоу оснажити децу, родитеље, раднике у образовању да буду заговарачи промене, али и притиска како на саморегулаторна и регулаторна тела, тако и на доносиоце одлука за оштрије санкционисање прекршиоца, али и на медије, који упорно и без скрупула крше дечја права, на најбезочније начине кршећи приватност, достојанство, па чак и безбедност деце.

Ово је још једна фаза у заштити деце од медијске злоупотребе у којој ћемо укључити што ширу групу грађана, и што је јако важно, оне који су директно погођени – децу.
Београдска отворена школа спроводи пројекат „Активни грађани – боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју“ у сарадњи са Београдским фондом за политичку изузетност (BFPE) и Балканском истраживачком мрежом (BIRN) Србије, а уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID).

Comments are closed.