Ноћ вештица и ноћ игара: шта имају заједничко?

Прво да одговоримо на очигледно питање због кога сте и отворили овај чланак: шта ноћ вештица и вече игара имају заједничко – апсолутно ништа, сем што смо апсолутно уживали у оба!

Наиме, последњи дан октобра смо искористили за вече игара, као својеврсно тестирање алата који су креирани у оквиру пројекта #ЕнвиронменТоол током Летње школе о неформалном образовању и активизму за заштиту животне средине.

Летња школа је током августа окупила 20 младих из целе Србије, са којима смо током 6 дана интензивног рада заједнички креирали различите едукативне и интересантне алате намењене деци и младима.

Један од алата који смо креирали је игра под називом “Освести се човече” која за циљ има да прикаже непредвидивост еколошких дешавања, биле оне позитивне или негативне, као и да едукује о последицама људских поступака у смислу избора (не)еколошких решења како би се постигао одређени циљ.

Ова игра је веома позитивно оцењена од стране учесника догађаја и као таква ће бити понуђена широј јавности за коришћење, посебно деци и младима.
Поред ове игре, неки од осталих алата су нацрти радионица о заштити животне средине, филтери за инстаграм, онлајн стикери итд.

Сви алати ПДСа креирани у оквиру овог и других пројеката и инцијатива у оквиру програма за здраву животну средину и одрживи развој ће бити стављени на располагање свим заинтересованим странама као ресурси у оквиру нове платформе о активизму за заштиту животне средине која је у завршној фази. Овом платформом стремимо да фокусирамо своје програмске напоре у овој области у јединствен канал доступан свима, применљив и информативан.


Догађај “Game night”, као и алати тестирани у оквиру њега су настали као део пројекта EnvironmenTool који спроводе Пријатељи деце Србије, у сарадњи са Унијом средњошколаца Србије, а уз финансијску подршку Европске омладинске фондације Савета Европе #eyfcoe.

Comments are closed.