Одржана конференција за родитеље „Деца у канџама медија“

Конференција „ДЕЦА У КАНЏАМА МЕДИЈА – зашто и када штампа, телевизија, друштвене мреже… нису сигурни за ваше дете и шта ви имате са тим?“ одржана је у суботу 17. 7.2021. године на Зоом платформи у заједничкој изведби тима Школе за родитеље и Пријатеља деце Србије, а као предавачи су излагали Јелена Холцер, Ива Ераковић и Божидар Димић. Главна питања о којима се разговарало током конференције су зашто и када телевизија, штампа, друштвене мреже и остали медији нису сигурни за ваше дете и шта родитељи имају са тим.

Родитељи су упознати са практичним примерима злоупотребе деце у медијима из претходних година, и имали су прилику да чују конкретно која права детета су прекршена и на који начин су деца злоупотребљена. Даље су са стручњацима из ове области разговарали на тему психолошких и друштвених последица које овакве злоупотребе имају.
Истиче се неподељена забринутост родитеља у вези са садржајем који њихова деца прате у медијима, количином времена коју деца проводе на интернету и утисак немоћи да ишта у том смислу промене. Као одговор на ове стрепње родитељи су добили конкретне и практичне савете како могу да ојачају однос са својом децом и упуте их на свесно и промишљено коришћење медија, као и како сопственим изборима садржаја штите сопствену децу.

Снимак конференције можете погледати овде

Овај пројекат реализује се у оквиру програма „Активни грађани – боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју Србије“, који реализује БОШ уз подршку америчког народа путем Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Comments are closed.