Пријатељи деце Србије – Покретачи промена

Београдска отворена школа је у четвртак, 21. новембра 2019. године, а уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID) доделила награде најбољим ”покретачима промена” у 2019. години.

Пријатељи деце Србије и Мрежа организација за децу Србије добили су награду за најбољу заговарачку иницијативу на националном нивоу, а за пројекат Деца и медији – Спречимо злоупотребу деце у медијске и политичке сврхе!

“Још једном подсећам све медијске куће и политичке организације да заштите децу, и у својој пракси примене Правилник против злоупотребе деце у медијске сврхе и Kодекс о заштити деце од политичких злоупотреба!”, рекла је Ива Ераковић, извршна директорка Пријатеља деце Србије, а Саша Стефановић, директор МОДС-а, да “Нема активних грађана сутра ако не бринемо о деци данас”.

Хвала БОШ-у и свим институцијама и медијима који су подржали нашу иницијативу! И настављамо даље!

Годишња конференција је организована у оквиру пројекта „Активни грађани: боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју” који подржава USAID, а спроводи БОШ у сарадњи са Београдским фондом за политичку изузетност и Балканском истраживачком мрежом.

Comments are closed.