Укључивање младих у решавање друштвених изазова кроз процес иновација и партиципације

УНИЦЕФ Србија је покренуо U Report, платформу која промовише учешће младих и омогућава свима да путем порука одговоре на упитнике, извештавају о проблемима, подрже права детета и добију прилику да се њихов глас чује до највиших нивоа доносилаца одлука.

Пријатељи деце Србије су, уз финансијску подршку УНИЦЕФ-а, организовали низ радионица и тренинга са циљем промоције U Report платформе, како би омогућили младима да активно учествују у променама за добробит заједнице, али и како би охрабрили укључивање младих у решавање друштвених изазова кроз процесе иновација и партиципације.

Током кампање у којој смо се кроз радионице дружили са младима у 8 градова Србије, млади су добили прилику да стекну знање и о вршњачкој презентацији, социјалним иновацијама, акционом планирању, лидерству и маркетиншким тајнама у раду са младима.

Након припремних радионица наши нови тимови за промоцију U Report платформе били су оснажени да кампања #tvojglasjevazan допре до вршњака у њиховој околини.

Директно је обухваћено 7,600 младих из преко 20 општина Србије, посредством ефекта мултипликације коју ствара методологија вршњачке едукације.

Више о самом пројекту можете погледати овде. Пратите тагове #UReportSerbia #UNICEF #mladi #inovacije #participacija!

Comments are closed.