Позив за учеснике – Летња школа #EnvironmenTOOL

Рок: 25.07.2022. до 23.59ч

Шта је пројекат #EnvironmenTOOL?

EnvironmenTOOL је јединствен пројекат у ком ће деца и млади из различитих крајева Србије добити прилику да уче о активизму за заштиту животне средине, али и да учествују у стварању активистичких алата за заштиту животне средине.

ПОЗИВ
Отворен је позив за учеснике Летње школе која ће се реализовати у Сремским Карловцима у периоду од 8. до 13. августа.

Позивамо средњошколце који су заинтересовани за даље продубљивање својих знања и вештина у области заштите животне средине и активизма да се пријаве за учешће на Летњој школи.

Желимо да пружимо прилику за даље оснаживање младих за еколошки активизам – младима који су већ имали прилике да учествују или буду реализатори у активностима на тему заштите животне средине. Ово, наравно, неће бити апсолутни критеријум, већ ће мотивација коју искажеш у пријави бити најважнији фактор одабира.

Током Летње школе, причаћемо о локалним, националним и глобалним механизмима за заштиту животне средине, томе шта свако индивидуално може да предузме у овој области, покретима и иницијативама које су допринеле борби за заштиту животне средине. Поред тога, велики део времена ћемо посветити креирању едукативних алата у области заштите животне средине.

Након Летње школе, учесници ће имати прилике да реализују сопствене локалне акције уз финансијску и менторску подршку тима Пријатеља деце Србије.

Трошкове пута, смештаја и оброка током Кампа ће покрити Пријатељи деце Србије.

Критеријуми одабира:
Интересовање за заштиту животне средине;
Претходно искуство на догађајима ПДС-а ће се узети у обзир, али неће бити одлучујући фактор;
Искуство и знање у области заштите животне средине и активизма.

Географски и родно равноправни баланс ће бити узет у обзир током избора.

Позив је отворен за све од 16 до 22 године, са територије целе Србије.

Како функционише пријава?
Да би се пријавио/ла мораш да попуниш пријаву на овом линку.
Рок за пријаве је 25. јул 2022. године до 23.59ч. 

Уколико имаш нека питања или коментаре, слободно контактирај Александра, координатора пројекта на wа/vib на 0603132031 или на aleksandar.nikolic2202@gmail.com.

Реализацију пројекта #EnvironmenTOOL подржава:

 

Рад ПДС подржава Влада Швајцарске кроз институционални грант у оквиру пројекта “Заједно за активно грађанско друштво – АКТ” који спроводе Хелветас и Грађанске иницијативе.

Comments are closed.