РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ПРИЧАМ ТИ ПРИЧУ

happy cute little kids boy and girl read book

happy cute little kids boy and girl read book

На онлајн конкурс „Причам ти причу“ Пријатеља деце Србије, поводом Дечије недеље 2020, пристигао је укупно 51 кратки видео материјал (до 3 минута) на којима деца причају своју омиљену причу старима.

Најкреативнији награђени наратори су:

1. Библиотечка секција ОШ ” Бубањски хероји” Ниш
(ученице Вера Петровић, Тара Стојановић, Лена Петровић, Светлана Стојановић)
2. Јулија Матић и Бранко Перчић, 2. разред ОШ “14.октобар“, Београд
3. Млађа обданишна група „ПУ Ириг“, Ириг
4. Уна Игњатовић, 1. разред, ОШ “Јован Аранђеловић”, Црвена Река
5. Ања Ћоровић, предшколац ОШ „Ратко Вукићевић“, Ниш
6. Анђела Недељковић, 4. разред, ОШ „Љупче Шпанац“, Бела Паланка
7. Наташа Панић, 2. разред, ОШ “Иво Андрић”, Република Српска

Посебна похвала:
1. Вук Прокоповић, 4. разред, ОШ „Стефан Немања“, Ниш
2. Ивана и Јана, Старија јаслена група ПУ „Сунцокрети“, Владимирци

Најкреативнији наратори примиће признање и награде у виду књига и диплома!

Од пристиглих материјала, монтираће се видео филм „Причам ти причу“ чија ће премијера бити на Youtube каналу Пријатеља деце Србије, до 20. јануара, а затим постављен и на све канале ПДС-а.
Линк ће се електронски доставити домовима за старе у Србији као као симбол међугенерацијске солидарност која је увек двосмерна и могућа у свим временима, укључујући и ова у којима се носимо са пандемијом.

Жири је радио у саставу:
Јелена Стојиљковић, председница жирија, педагошка саветница, професорка српског језика и књижевности
Љубица Бељански-Ристић, члан жирија, драмски педагог
Ива Ераковић, члан жирија, дипл. новинарка, директорка Пријатеља деце Србије

Жири младих:
Театар Фармакопеа Фармацеутско-Физиотерапеутске школе из Београда:
Лазар Живковић, Маја Пајчин, Михајло Николић, Ђорђе Николић, Наталија Михаиловић

РЕЧ ПРЕДСЕДНИЦЕ ЖИРИЈА:
„Бити члан жирија конкурса „Причам ти причу“ значило је бити одговоран: за све оне приче које смо заборавили, а причане су нам у детињству, све приче којима су нас учили и које смо, вешто или не, интерпретирали пред усхићеним члановима породице, све приче које смо учили у вртућу и које су имале тај, васпитни крај, све приче које смо измишљали трудећи се да будемо оригиналнији и сликовитији, све приче које смо причали играјући се луткама, све приче које смо прочитали и које смо желели што верније и сликовитије да поновимо, све приче које смо волели и желели да испричамо, веома систематично „ као што раде велики“ и све оне приче које су биле захтевне у редоследу актера, где је била потребна велика концентрација, да би прича била испричана – савршено. Лепше награде није било осим задовољних и поносних лица наших верних учитеља и слушалаца – бака и дека!
Бити члан жирија је прича о причању приче у којој храброст, одважност, послушност, разноврсност, озбиљност, брижљивост бирања приче, вас оплемене великим таласом одговорности и љубави коју свако дете осећа према баки и деки. За њих, биће испричано, снимљено, забележено да могу гледати увек: када су сами, када су тужни, када су срећни, када пођу на спавање, када желе да маштају, као што се памте њихове приче и љубав и снага и подршка и срећа док ходамо кроз живот и маштамо о данима детињства!
Бити члан жирија је привилегија уживања у причама, свесност свог труда, снаге и воље која се чује, захвалност слушаоца испуњеног разноликим причама,неким класичним, премијерним или личним које за тему немају ништа друго, него искрену потребу за причом. Сваком, оном причом, која гане, измами осмех и врати у детињство.“

Designed by colorfuelstudio/ Freepik

Comments are closed.