УниКредит Фондација подржала ПДС пројекат “ГРАДИМО ПОВЕРЕЊЕ – Вршњачка подршка менталном здрављу деце”

Захваљујући УниКредит Фондацији у наредних 8 месеци заједно са децом широм Србије конструктивно ћемо прићи проблемима менталног здравља који их највише погађају и градићемо поверење које је неопходан фактор у борби са овом врстом изазова.
Истраживање које смо објавили почетком ове године “ЈА У ПАНДЕМИЈИ” – проблеми менталног здравља из угла детета, показало је да су деца погођена утицајима анксиозности и депресије, као и још озбиљнијим ескалацијама ових проблема и да им недостаје како системска тако и адекватна вршњачка подршка.
Пројекат “ГРАДИМО ПОВЕРЕЊЕ” захваљујући подршци УниКредит Фондације ће тежити да допринесе информисаности деце, родитеља/старатеља, здравствених радника и целе заједнице о важности и механизмима како превенције тако и интервенције у области менталног здравља деце. Сматрамо посебно важним да се деци која имају проблеме – одмах, ефикасно, на њима одговарајући начин и без стигматизације пружи подршка.
Захвални смо што је УниКредит Фондација препознала озбиљност овог проблема, али и указала поверење у то да заједничке активности са децом могу проактивно и позитивно утицати на наше друштво.
Кроз трећи по реду конкурс “Свако дете је једнако важно” УниКредит Фондација подржала је 5 организација у Србији, са укупно 40.000,00 ЕУР.
Како деца често нису препозната као примарна циљна група донатора у смислу имплементације директних активности, поздрављамо континуирану подршку коју УниКредит Фондација пружа деци, што је у складу са начелом ПДСа – да се за децу не може радити без деце.
Само градећи квалитетне односе са децом- кроз активности, заједничко решавање проблема, размену идеја, можемо заиста радити СА децом и ЗА децу, на пуном остваривању њихових права.

Comments are closed.