Компанија P&G удружила је снаге са српским невладиним организацијама за подршку угроженим породицама

Компанија Procter & Gamble је са својим брендовима Ariel, Fairy, Lenor, Pampers, Pantene, Always и други, удружила снаге са локалним невладиним организацијама како би подржали угрожене породице и заједнице у Србији. У партнерству са Дивац фондацијом и Пријатељима деце Србије, компанија је донирала преко 180,000 есенцијалних производа за здравље и хигијену, како би помогла онима којима је то најпотребније.

Одговарајући на потребе наше заједнице, P&G и њени партнери из невладиних организација иступили су као снажна подршка онима којима је то најпотребније, а побољшање услова живота социјално угрожених грађана поставили су као главни приоритет. Кроз заједнички ангажман наших брендова и партнера, настављамо нашу посвећеност да сваки дан учинимо бољим за људе, породице и заједнице у којима сви заједно живимо и радимо.

Захваљујући дугогодишњој сарадњи компаније Procter & Gamble са Ана и Владе Дивац Фондацијом, мноштво есенцијалних производа за здравље и хигијену обезбеђено је најугроженијим заједницама, чиме је макар и на кратко враћен осмех на лица за које је сваки осмех једна нова победа. „Више смо него захвални на дугорочном партнерству са компанијом Procter & Gamble и подршци бројним пројектима који имају за циљ стварање инклузивнијег окружења за различите угрожене групе у Србији. Од пројекта за помоћ у време поплава из 2014. године, наставили смо да радимо са P&G-ем и његовим брендовима за добробит породилишта, вртића и социјалних установа. Запослени у P&G-у и заинтересоване стране могу да буду поносни на утицај који остварују, а ми се радујемо новим пројектима који ће наше друштво учинити бољим“, изјавила је Ана Дивац, директорка одбора Фондације Ана и Владе Дивац.

P&G се такође удружио са Пријатељима деце Србије како би повећао утицај хуманитарних програма широм земље. Неколико тона кључних P&G производа стигло је и до сарадника и партнера овог удружења које подржавају интеграцију младих, угрожених породица са децом, склоништа за жене и децу и многих других корисника који сарађују са Пријатељима деце Србије. „Имамо заједничку амбицију са P&G-ем да побољшамо здравље и благостање најосетљивијих заједница, тако да смо заиста поносни на утицај који смо остварили прошле године. Надамо се да ћемо наставити да повећавамо домет позитивних дела, обликованих с љубављу и саосећањем које гајимо једни према другима”, изјавила је директорка Пријатеља деце Србије Ива Ераковић.

О Дивац фондацији

Фондацију су основали Ана и Владе Дивац, као наставак њиховог тридесетогодишњег хуманитарног рада започетог у САД-у. Организација је у протеклих 15 година обезбедила подршку избеглицама кроз решавање њихових стамбених проблема, покренула пројекте оснаживања привреде у области производње хране, подстакла побољшање услова за одгајање деце и омладине уз велика улагања у развој и континуитет филантропије. Захваљујући подршци 700.000 појединаца, 700 компанија и 83 организације, Фондација је до данас прикупила 23 милиона америчких долара и обезбедила помоћ за 750.000 људи.

О Пријатељима деце Србије

Удружење Пријатељи деце Србије добровољна је и непрофитна организација цивилног друштва. Ова организација је основана 1990. године, са примарном сврхом остваривања циљева у области права детета, социјалне бриге о деци и подстицања активности на унапређењу рада са децом. Главна мисија и примарни циљ Пријатеља деце Србије је да доприноси унапређењу и остваривању права детета, да створи услове за безбедно, креативно и срећно детињство, да поштује положај детета у друштву и да им обезбеди пуно учешће у одлукама које се њих тичу. Другим речима, Пријатељи деце Србије се боре за слободан и хармоничан развој сваког детета.

О компанији Procter & Gamble

P&G опслужује потрошаче широм света уз снажан портфолио са поузданим, квалитетним, водећим брендовима као што су Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head&Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers® , Pantene®, Tide® и др. P&G заједница у своју пословну оперативност укључује приближно 70 земаља широм света. Посетите http://vvv.pg.com за најновије вести и информације о P&G-у и његовим брендовима.

Comments are closed.