Млади стварају креативне алате за вршњачку едукацију у области екологије

Након успешне реализације пројекта #ЗаПланету, Пријатељи деце Србије настављају са радом на освешћивању грађана о заштити животне средине.

Овог пута то настављамо кроз пројекат “Supporting youth environmental activism with creative and youth-made tools – #EnvironmenTOOL”, који је својеврсни наставак пројекта #ЗаПланету.

У оквиру овог пројекта реализоваћемо велику Летњу школу почетком августа, током које ће млади из целе Србије имати прилику да стекну знања из области заштите животне средине, активизма, комуникације, одрживог развоја, али и вештине које прате ова знања.
Током летње школе млади ће имати прилику да прошире своја знања о екологији и одрживом развоју, и да оснажени тим сазнањима учествују у стварању креативних и практичних алата за едукацију у области екологије, заједно са Радном групом ПДС-а.

Као последњу активност пројекта, ПДС ће подржати реализацију Акционог месеца, експерименталне активности током које ће учесници Летње школе имати прилику да тестирају креиране алате.

Пројекат реализују Пријатељи деце Србије у сарадњи са Унијом средњошколаца Србије, а подржава Европска омладинска фондација Савета Европе.

Comments are closed.