Познат добитник признања “Добра играчка” за 2022. годину

Са задовољством објављујемо да признање и могућност коришћења знака Добре играчке, ове године припада произвођачу Revolucya Игра си ти за игру “Изнебуха планета: ефекат лептира”.

Одлуку о додели признања донео је жири у саставу: Весна Јањевић Поповић, дечији психолог; Љиљана Драгутиновић, председница Удружења васпитача Београд и Драгана Пурешевић, мастер педагог, асистент на Одељењу за педагогију и андрагогију Филозофског факултета у Београду – председница жирија.

Образложење жирија преносимо у целости:

“Овогодишње традиционалано признање које се додељује за Добру играчку у оквиру Дечије недеље иде играчки ,,Изнебуха планета: ефекат лептира” произвођача Revolucya Игра си ти.
Ово није у класичном смислу играчка, али није ни класична књига, како бисмо помислили на први поглед. Оно што је њена вредност, јесте да позива на заједничко ,,опробавање”, провођење више квалитетног времена деце и одраслих, те тако оснажује да заједно маштамо и решавамо изазове који су испред нас, а саткани су у њеним страницама.
Својом иновативношћу добитник признања је оставио простор за машту и откривањем новог, те већ првим погледом на паковање играчке имате изазов ,,пронађи угао” који упућује да оно што се налази унутар паковања има своју јединственост у погледу разумевања и њеног самог коришћења.
Како? Не постоји јасно, нити јединствено упутство како се користи, што оставља на самом детету и сваком ко је дошао у контакт са њом да је користи на различите начине и у различитим ситуацијама.
Овогодишњи добитник признања, је ,,вишеслојан” – од прича, преко картичних игара до слушања композиције. Добитник промовише сарадњу уместо такмичења кроз своје картичне игре, што је велика предност у свету где се гледа ко је први, а деци се пласирају садржаји који иду на усвајање знања, чиме се своде само на бића са когницијом, а знамо да су много више од тога. Управо та вишеслојност омогућава да пронађете шта вам одговара, где се проналазите, али уједно позива вршњаке и друге одрасле да се ангажују, заједно маштају и буду радознали у игри коју сами креирају.”

Све играчке пристигле на конкурс биће поклоњене вртићима у сеоским срединама.
Признања ће бити додељена у четвртак, 6. октобра од 13 сати у атријуму Народног музеја у Београду. Честитамо!!!

Comments are closed.