Пријатељи деце Србије настављају да подржавају најугроженију децу

Поводом почетка нове кампање за помоћ свим Свратиштима за децу у Србији, компанија P&G издала је саопштење за медије са следећим садржајем

Ariel и Lenor, брендови компаније Procter & Gamble, настављаљу своје обећање да подржавају локалне заједнице
НОВА ОДЕЋА ЗА СВУ ДЕЦУ ИЗ СВРАТИШТА

Београд, 30. август 2021 – Ariel и Lenor, брендови компаније P&G, са поносом су отпочели нову кампању усмерену на помоћ свим Свратиштима за децу у Србији. За сваки купљени Ariel All in 1 PODS + Oxi effect ili Lenor Spring Awakening омекшивач у Маxi, Меga Маxi, Темпо и Shop & Go продавницама, истовремено ће бити дониран део средстава за куповину нове одеће за децу из свих Свратишта у Србији. Кампања ће трајати од 01. септембра 2021. до 30. јуна 2022. године.

Ова кампања долази након претходне иницијативе за унапређење услова у породилиштима у Србији, као наставак визије да се помогне најугроженијој деци и део је P&G иницијативе 2,021 Добро Дело у 2021. Сада ће Ariel и Lenor обезбедити нову одећу сваком детету кориснику Свратишта, што је 800 деце широм Србије. Нажалост, постоји одређени број деце у Србији која живе или раде на улици, и која су због таквог начина живота изложена вишеструким ризицима. Ова деца припадају најсиромашнијем друштвеном слоју, због чега свакодневно остају гладна и без одговарајуће одеће. Како је услед глобалне пандемије и економских неприлика број корисника Свратишта стално у порасту, Ariel и Lenor желе да помогну најугроженијима.

„Донирањем нове дечије одеће деци из Свратишта у Србији, P&G и његови брендови настављају да улажу у локалну заједницу на најосетљивији начин, пружајући помоћ тамо где је најпотребнија. Недавно смо донирали преко 5000 топлих оброка деци у Свратиштима, а сада настављамо да им будемо подршка. Нећемо стати овде, наш план је да наставимо да доприносимо заједници помажући онима којима је помоћ најпотребнија“, рекао је Разван Ресмерита, директор комуникација компаније Procter & Gamble за југоисточну Европу.

Партнер у реализацији кампање је удружење „Пријатељи деце Србије“, које преко 30 година доприноси промоцији и остваривању права детета, као и стварању услова за сигурно и срећно детињство. Пријатељи деце Србије посебну пажњу посвећују деци из осетљивих група. Зато нам је од изузетне важности кад имамо партнере који брину о добробити деце која су на друштвеној маргини. “Директна помоћ деци која живе и раде на улици је ургентна, јер су то деца из најсиромашнијих породица у Србији“, рекла је Ива Ераковић, извршна директорка удружења.

Током претходне кампање „Нови почетак за нове бебе“, за сваки купљени Ariel PODS или Lenor производ, компанија P&G је одвојила средства за куповину нових постељина за бебе у српским породилиштима. Захваљујући овој успешној кампањи, донирано је више од 6.000 комада нових постељина за бебе за 26 породилишта у 23 општине у Србији.

Procter&Gamble брендови, Ariel и Lenor, настављају са друштвено одговорним кампањама у наредном периоду, са циљем унапређења животних услова у заједници у којој послују.

О компанији Procter & Gamble
P&G снабдева потрошаче широм света једним од најјачих портфолија поузданих, квалитетних, водећих брендова, укључујући Ariel®, Always®, Ambi Pur®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® i Whisper®. P&G заједница обухвата операције у око 70 земаља широм света. Посетите http://www.pg.com за најновије вести и информације о компанији П&Г и њеним брендовима. За остале P&G вести, посетите https://www.pg.com/news.

О P&G иницијативи 2,021 Добро Дело у 2021
У компанији P&G неговање једнакости и инклузије, подршка нашим заједницама и заштита планете уграђени су у начин пословања. Верујемо да имамо одговорност да свет учинимо бољим – кроз производе које стварамо и позитиван утицај који могу имати наши брендови и компанија. У оквиру наше кампање “Lead with Love”, P&G и његови брендови, попут Ариела и Ленора, обавезали су се на 2,021 добро дело ове године.

Comments are closed.